הבוגרים מספרים

אדיטה דיונוב

עובדת כסגנית נשיא מחלקת חקירות סייבר והונאה בבנק Barclays ומרצה באוניברסיטה על סייבר, מודיעין וביטחון והשפעתו על יחסים בין לאומיים. (בוגרת מכללת אורט כיתות מופת 2011)

אדיטה סיימה בהצטיינות 2 תארים ראשונים במדעי החוק והמדינה וקרימינולוגיה. לאחר מכן סיימה בהצטיינות תואר שני במדעי Big Data and Intelligence.
…"לאחר סיום לימודים במכללת אורט התגייסתי לשירות משמעותי בחיל הקשר והתקשוב ושרתתי בתור קצינת מבצעים בסייבר ותקשוב בפיקוד העורף. הייתי אחראית על מערכות
ההתרעה שמחוברות לכיפת ברזל.
כיום אני גרה בניו גרסי בארה״ב ובזמני הפנוי אני נותנת הרצאות באוניברסיטה על סייבר, מודיעין וביטחון והשפעתו על יחסים בין לאומיים".


אלי קרסיק

בוגר תואר שני במדעי המחשב בהצטיינות מהאוניברסיטה העברית עובד כמפתח תוכנה ב-Facebook ישראל.


הלימודים בתיכון ובכיתת מופת בפרט היו שלב משמעותי ומעצב בחיי. תכנית הלימודים האקדמיים במקביל לתיכון הייתה הזדמנות מיוחדת לאתגר את עצמי, ולשאוף להכי טוב שאני יכול. המורים וההנהלה במכללה סייעו, תמכו, ועודדו אותי להמשיך להצליח. לאחר סיום הלימודים, התגייסתי לשירות משמעותי ומאתגר של 6 שנים ביחידה 8200. משותפי לספסל הלימודים רכשתי חברי אמת, והם מעגל החברים הקרוב שלי גם היום, שנים רבות אחרי סיום הלימודים.


גיא דובדבני

סטודנט בטכניון במסלול MD/PhD  המשלב לימודי רפואה קלינית עם מחקר מדעי בסיסי. "המחקר שלי מתמקד במנגנונים מולקולריים של תאי שריר הלב."

"אני בוגר מגמת ביוטכנולוגיה במכללת אורט, ורק כשהגעתי ללימודי הרפואה, הבנתי כמה הרמה במגמה הייתה גבוהה. את המעבדות שעשינו בשנה שניה ושלישית של רפואה כבר הכרתי מהלימודים בתיכון. הבסיס מהמגמה שאיתו הגעתי למחקר באוניברסיטה שימש אותי לכל אורך הדרך. העניין בתהליכים מדעיים, יכולת הטלת הספק, העלאת השערות ובדיקתן הן הבסיס לכל עבודת מחקר מדעי, ואלו העקרונות המובילים את הלמידה במגמה."


בתיה ואן זיידן

בוגרת מסלול תקשורת – New Media 2019 כרגע חיילת בדובר צה"ל בתפקיד עיתונאית צבאית באתר צה"ל.

נעים מאוד, קוראים לי בתיה ואן זיידן, כרגע חיילת בדובר צה"ל בתפקיד עיתונאית צבאית באתר צה"ל.
בתיכון למדתי במכללת אורט גבעת רם, והרחבתי את מגמת הניו מדיה (5 יחידות תקשורת, 5 יחידות ניו מדיה ופרויקט "שגרירים צעירים").
אני רוצה להמליץ בחום על השתתפות במגמה, בסופה יוצאים עם תעודת בגרות עשירה וניסיון לצבא ולאזרחות.
במגמת תקשורת לומדים על העולם בו אנו חיים, ועל השפעות התקשורת על תפיסת המציאות שלנו.
בניו-מדיה לומדים איך ליצור תקשורת בעידן הנוכחי, איך להפעיל רשתות חברתיות כאמצעי שיווק להפצת תוכן, תוך יצירת פרוטפוליו להמשך.
ובשגרירים צעירים מעמיקים את הידע המדיני שלנו, משפרים עמידה בפני קהל ומחדדים את דרך העברת המסר האישית שלנו. בסוף השנה יוצאים לשליחות דיפלומטית מיוחדת וחוויתית במדינה זרה, פוגשים שגרירים, שרים ואת הקהילה היהודית.
המורים המסורים, התחום המעניין וההעשרה הרלוונטית הפכו את המגמה לאחת הבחירות הטובות שעשיתי בתיכון, וממליצה גם לכם לקחת גם חלק במגמה.


מעיין אלגזאר

בוגרת מסלול ביוטכנולוגיה שנת 2020

"הכל מתחיל בשלב המיונים בצו ראשון- הבוחנים שאלו אילו מגמות בחרתי. סיפרתי שעשיתי במסגרת מגמת ביוטכנולוגיה: 5 יחידות מערכות ביוטכנולוגיות, 5 יחידות כימיה ו5 יחידות עבודת גמר באוניברסיטה העברית במעבדות של פרופ' בלקין. כעבור זמן לא רב הגיעו המיונים לחיל מודיעין. מגמת ביוטכנולוגיה עזרה לי לפתח את צורת החשיבה בניתוח בעיות מורכבות. הודות לצורת החשיבה שהמגמה העניקה לי עברתי את שלבי המיונים.

"מגמת ביוטכנולוגיה פתחה בפני דלתות רבות שלא היו נפתחות במידה ולא הייתי בוחרת בה. חשוב לציין שהמגמה נועדה לתלמידים שרוצים ללמוד והלמידה נעשית בתמיכה מלאה, מקצועיות ,אוזן קשבת ואמונה אינסופית בתלמידים מצד אורית. זו זכות גדולה לקחת חלק במגמה היוקרתית הזו ואני שמחה שניתנה לי הזכות לקחת בה חלק".


דר' רוני רוזן

רופא עם התמחות ברפואה פנימית ותת התמחות נוספת בגסטרואנטרולוגיה ומחלות כבד ובוגר המחזור הראשון של מגמת ביוטכנולוגיה  2003

תחת הדרכתה של דר' אורית לוסטיג – יריב, נפתח לי עולם שלם של מדע וידע -ביצענו ניסוים במעבדה, למדנו כימיה, ביולוגיה וגם ביוכימיה. בשנים הראשונות של לימודי הרפואה הלימודים הפרה קליניים התבססו בדיוק על החומר שלמדנו אצל אורית.

למדתי בחו"ל ולמרות קשיי השפה, השפה הבין לאומית של המדע שאותה כבר הכרתי מהתיכון עזרה לי להתגבר על המכשולים. כיום אני רופא עם התמחות ברפואה פנימית ותת התמחות נוספת בגסטרואנטרולוגיה ומחלות כבד".

המסר שלי הוא כזה: לפעמים אתה עושה דברים ולומד נושאים שאין לך מושג למה הם נחוצים באותו רגע, אך עם השנים הדברים שאנו לומדים נספגים בנו ואט אט גורמים לשינוים, מעצבים אותנו ונחשפים כעוד שכבה של אופי וידע במרוצת השנים.

אני מודה לאורית על הנתינה שלה, על האהבה האמיתית שלה למקצוע אותו היא מלמדת, שאותו היא מעבירה בחינניות ומרץ ועם המון המון אנרגיה.”


הראל חן

בוגר במכללת אורט ב2015-2018 במגמת הנדסת תוכנה. מפקד באקדמיה הצהלית למקצועות המחשב וההגנה בסייבר – בסמ"ח.

אני הראל חן, מירושלים בן 21, למדתי במכללת אורט ב2015-2018 במגמת הנדסת תוכנה.
היום אני מפקד באקדמיה הצהלית למקצועות המחשב וההגנה בסייבר – בסמ"ח, בקורס תכנות.
לאחר שסיימתי את לימודיי בתיכון ניסיתי להתקבל לתפקיד טכנולוגי בצבא, אך ללא הצלחה עקב הפרופיל הקרבי שלי, כשביררתי את העניין, הגעתי למפקד בבסמ"ח שגם הוא בוגר מכללת אורט בירושלים במגמת תוכנה שסיפר לי שגם הוא נתקל באותה בעיה לכן פנה ללימודי יג’ במכללה, לצערי במחזור שלי לא היו מספיק נרשמים ולכן למדתי יג’ במכללת אורט סינגלובסקי בתל אביב. שנת הלימודים הנוספת הייתה מאוד מלמדת, אבל ניתן היה לראות שאני וחברי שהגענו עם הרקע שלמדנו בתיכון היינו מהחזקים במכללה וכי חומרי הלימוד המועברים בתיכון, מועברים ברמה מאוד גבוהה ורלוונטית.
את הלימודים סיימתי בהצטיינות, הרבה בזכות הידע המקדים שהיה לי ולאחר מכן התקבלתי לקורס תכנות צבאי בו גם חלק נרחב מהחומר התיכוני היה רלוונטי.
מגיעה תודה ענקית לצוות המורים ובייחוד לרכז המגמה האלוף – לביא על כל החלקים – הן המקצועי והן האישי.


נעמה רברוב (קסניה)

רס"ן בצה"ל בתחום משאבי האנוש, כיום עוסקת בתחום המילואים

היום אני רס"ן בצה"ל בתחום משאבי האנוש, כיום עוסקת בתחום המילואים. בוגרת תואר שני בייעוץ ופיתוח ארגוני.
במסגרת התוכנית של מופ"ת ובזכות אינטנסיביות מערכת השעות שהייתה לנו – למדתי שהכל אפשרי עם רצון ומאמץ, עבודה תחת לחץ ושאיפה למצוינות.
מבית הספר ומ"מופת" קיבלתי את המורים הכי טובים שיכולים להיות – מורים שרואים במקצוע שלהם שליחות ולא רק מקצוע. מעבר למענה המקצועי, תמיד הייתה לי אוזן קשבת גם בנושאים אישיים יותר.


עמית צירמן

בוגר המגמה מסיים בהצטיינות יתרה תואר ראשון במדעי החיים באוניברסיטת באר שבע.


סימונה די פורטו

מהנדס אווירונאוטיקה וחלל אחרי לימודים בטכניון בדרכי לתואר שני במנהל עסקים באוניברסיטת תל אביב ועובד בחברה גדולה

שמי סימונה די פורטו בן 28,  גדלתי בירושלים והגעתי למכללת אורט גבעת רם בכיתה י' במטרה ללמוד רובוטיקה וטכנולוגיה. היכולות שלי במקצועות המתמטיקה והפיזיקה לא היו מדהימות במיוחד אבל פרט לזה מאוד אהבתי את הנושאים הטכנולוגיים. שלוש השנים שלי בבית הספר הזה גרמו לי להיפתח לעולם וחשיבה שלא הכרתי קודם. בשונה מהרבה בתי ספר שפועלים בשיטת מפעל ציונים ותעודות בגרות בית הספר הזה דחף אותנו בעוד תחומים ונתן ביטוי למגוון יכולות בצורת פרויקטים שונים ויוזמות.

בית הספר הזה והצוות שלו מצטיין בדחיפת התלמידים לתוצאות מרשימות בכל תחום אבל בלי לשלם מחיר של תחרות ולחץ מיותר.

אני אישית אחרי שלוש שנים במגמה המדעית עשיתי פסיכומטרי וניסיתי להתקבל לעתודה האקדמית בצה"ל בהנדסה ללא הצלחה. עקב כך התגייסתי לחי"ר ואחרי השירות עשיתי שוב פסיכומטרי והתקבלתי לפקולטה להנדסת אווירונאוטיקה וחלל בטכניון. מגוון היחידות בגרות שבית הספר דחף אותי אליהם אפשר לי להתקבל

לתואר שרציתי בשילוב עם ציון פסיכומטרי שפוי ועל כך אני מודה.

היום אני מהנדס אווירונאוטיקה בדרכי לתואר שני במנהל עסקים באוניברסיטת תל אביב ועובד בחברה גדולה אבל הכי חשוב בתחום מעניין ששמו הנדסה שלולא החשיפה של מכללת אורט גבעת רם ברמת ההעמקה שחשפה אותי, ייתכן ולא הייתי מכיר.

יושבים שם אנשים שלא מוותרים על לדחוף אף תלמיד ומלמדים כל נער לא לוותר על עצמו. אל תוותרו על זה.


יניב ברמלי

מלחין פסקולים לסרטים סדרות ומשחקי וידאו. עובד עם חברת מובילות בארץ ובעולם בינהם
Universal Production Music &Warner Brothers.


יפית טדלה

טדלה מחלקת את זמנה בין הקליניקה הפרטית שלה למרפאת ילדים ונוער בגהה. העבודה כפסיכולוגית במערכת הציבורית אינה ברורה מאליה, בשל שילוב של עומס עבודה גדול ותנאי שכר נמוכים, אבל היא מאמינה בחשיבותה. "טיפול נפשי אינו מותרות ולא צריך להיות רק לאוכלוסייה שיכולה להגיע לזה בכוחות עצמה", היא אומרת.

תקופת הקורונה הביאה לפתחה של יפית טדלה אתגר מקצועי וחברתי לא פשוט. מאחד המלונות שהוסבו למבודדי קורונה הגיעה פנייה של יוצאי אתיופיה ששהו במלון, דיברו אמהרית בלבד והתקשו להסתגל. טדלה הרימה את הכפפה והקימה מערך התנדבותי של מטפלים להענקת תמיכה רגשית בשיחות קוליות או שיחות וידאו. המהירות שבה הוקם המערך התאפשרה בזכות שנים של עבודה מאומצת שקדמו לכך, ושבמהלכן נבנתה התשתית להנגשת שירותי בריאות הנפש ליוצאי אתיופיה.

פעילותה החברתית החלה ב־2012, במחאה נגד סירוב תושבי קריית מלאכי למכור דירות ליוצאי אתיופיה. אז הגיעה טדלה לישיבות הוועדות הממשלתיות כדי לקדם שינוי במדיניות ביחס לקהילה. בהמשך הקימה מאגר של מטפלים דוברי אמהרית ועם קולגות קבוצה התנדבותית של אנשי בריאות הנפש יוצאי אתיופיה, שפועלת להנגשת מידע והפחתת הסטיגמה על קשיים וטיפול נפשי.

טדלה היא בעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה מהמרכז הבינתחומי, ותואר שני מאוניברסיטת תל אביב. את ההשראה לבחירתה המקצועית קיבלה לדבריה מסבתה המיילדת, שעסקה בתחום הטיפולי. במהלך לימודיה, כפעילות התנדבותית, לימדה בני נוער בתוכנית מצוינות, וגם ליוותה נערים ונערות שהידרדרו לרחוב ולזנות במסגרת עמותת עלם. ההבדל הקיצוני בין שתי הקבוצות הוביל אותה להתמקד בבני נוער גם בעבודתה המקצועית. בתום הלימודים התמחתה במרכז לבריאות הנפש גהה, בעבודה עם ילדים ובני נוער. במקביל עבדה גם כפסיכולוגית בגן תקשורת של עמותת אלו"ט, המיועד לילדים המאובחנים עם אוטיזם.

כיום, טדלה מחלקת את זמנה בין הקליניקה הפרטית שלה למרפאת ילדים ונוער בגהה. העבודה כפסיכולוגית במערכת הציבורית אינה ברורה מאליה, בשל שילוב של עומס עבודה גדול ותנאי שכר נמוכים, אבל היא מאמינה בחשיבותה. "טיפול נפשי אינו מותרות ולא צריך להיות רק לאוכלוסייה שיכולה להגיע לזה בכוחות עצמה", היא אומרת.


ד"ר נועם קוריאט

מנהל אגף בכיר טכנולוגיות דיגיטליות ומידע במשרד התיירות ומרצה באוניברסיטת בר אילן במסגרת תואר שני במנהע"ס – תוכנית למערכות מידע.

נועם בוגר תואר ראשון בכלכלה ומנהע"ס מהאוניברסיטה העברית, תואר שני במנהע"ס -תוכנית מערכות מידע מאוניברסיטת בר אילן, ותואר שלישי במנהע"ס – תוכנית מערכות מידע מאוניברסיטת בר אילן. עבודת הדוקטורט של נועם זכתה בפרס ראשון בתחרות האגודה הישראלית לחקר יחסי העבודה לעבודות מחקר מצטיינות לשנת 2016, במסגרת כנס בינ"ל בשיתוף ארגון העבודה הבינלאומי (ILO) וקרן פרידריך אברט בישראל ופורסמה במספר מאמרים בארץ ובחו"ל.
נועם הנו מנהל אגף בכיר טכנולוגיות דיגיטליות ומידע (מנמ"ר) במשרד התיירות, ובמקביל מרצה לתואר שני במנהע"ס – תכנית למערכות מידע באוניברסיטת בר אילן בקורסים: טרנספורמציה דיגיטלית וחדשנות, ניהול ידע ופרקטיקום של מערכות מידע.

"הלימודים במגמת מחשבים וריאלי מוגבר במכללה הם חלק מהיסודות החזקים שאפשרו לי ללכת הכי רחוק שאפשר אקדמית ומקצועית."


משה ידיד

סטודנט להנדסת בניין שנה ד' באוניברסיטת אריאל

למדתי במכללת אורט גבעת רם, בית ספר נהדר עם צוות מורים מדהים, הליווי והיחס האישי גרמו לי ולעוד רבים לא לוותר על תעודת הבגרות, להשקיע להתמיד ולסיים בצורה הטובה ביותר, מעבר לזה יש את עניין החברתי והערכי שתלמידים רבים רוכשים במהלך לימודיהם בבית הספר, אגיד תודה ענקית למחנך המדהים שלי מר דוד גרקו אשר היום מנהל את בית הספר בהצטיינות, אני יכול להגיד בוודאות שבלעדיו אני ורבים היינו נכשלים ומוותרים לעצמינו!

"כל מה שילד צריך, זה מבוגר אחד שיאמין בו" (הרב שלמה קרליבך)


עידן הדר

סטודנט להנדסת מכונות באוניברסיטת בן גוריון בנגב. בוגר מכללת אורט מחזור 2013 במגמה מדעית טכנולוגית (רובוטיקה).

לאחר סיום הלימודים התגייסתי לתפקיד מבצעי בחיל הים ושירתתי כקצין ואיש קבע בחיל כ4 שנים . כיום סטודנט להנדסת מכונות באוניברסיטת בן גוריון בנגב. בתור בוגר בית הספר אני יכול להעיד שיחס ואיכות המורים, המעטפת של הצוות המקצועי , והמעורבות החברתית של הצוות והתלמידים הם אלו שהכווינו אותי לשאוף ולהתקדם במסגרות השונות בהן לקחתי חלק , בין אם בצבא ובין אם באקדמיה. התואר אותו אני לומד באקדמיה קשור בצורה ישירה למגמה בה למדתי בתיכון אשר פתחה בפניי את העולם הטכנולוגי והמודרני בו אנו חיים. רמת הלמידה במגמה נתנה לי בסיס מובהק וכלים נהדרים להתמודד עם האתגרים האקדמיים וההנדסיים עליהם אנחנו מתגברים כל יום.


אורי גת

למד בבית הספר במחזור ל"ד, סיים ב-2010. היום הוא סופר.

ייתי בי"ב 4, במגמה המדעית טכנולוגית (מוטי מאיר היה הרכז מגמה), אהובה הייתה המחנכת. המחזור שלי סיים בשנת 2010.

כל פעם שיוצא לי לספר על חוויית הלימודים שם, יש לי כמעט רק דברים טובים להגיד

בכיתה י' הלך לי לא טוב במבחן הראשון ב5 יחידות במתמטיקה, המורה רצה להוריד אותי ל3 יחידות, אבל התעקשתי שאני מסוגל לעשות את זה, וקבלתי את ההזדמנות שלי. סיימתי את הבגרות עם 5 יחידות.

הייתה מין פתיחות ראש של המערכת בבית הספר עבור תלמידים מחוננים. אפשרו לחלק מתלמידי מופת לגשת לבגרויות מוקדם יותר כדי שמערכת השעות שלהם תהיה קלה יותר ותאפשר להם לימודים באוני'. בנוסף, אחרי בדיקת הענות, פתחו עבור 10-20 תלמידים תכנית לימודי תרגום אנגלית בהיקף 2 יחידות ביום שישי, ואמנם זה הציון הכי נמוך שלי בבגרות, אבל זה גם היה השיעור הכי כיפי עבורי בבית הספר. שום בית ספר אחר בזמנו לא איפשר את זה וזה תמיד נתן לי תחושה של גאווה במכללה.

אישית, אפשרו לי לסיים את הבגרות באנגלית בכיתה י"א, במסגרת "דוברי אנגלית", וזה מאוד הקל עליי את שנת י"ב.
בנוסף, למרות שבדרך כלל תלמידי המגמה המדעית טכנולוגית עושים 5 יחידות בפיזיקה, אפשרו לי לפרוש, למרות שהציונים שלי היו טובים, כי היה יחס אישי והבנה שלימודי פיזיקה בתיכון הם לא בשבילי.

המתנה הכי גדולה של בית הספר הייתה קישור בין המגמה המדעית טכנולוגית ליחידות טכנולוגיות בצבא, וזה איפשר לי לסלול את דרכי בצבא ליחידה שמצד אחד נתנה לי שירות מאתגר ומיוחד, ומצד שני איפשרה לי לשמור על שפיות ופיתוח אישי לאורך השירות.

היום אני סופר! הוצאתי ספר! זה יחסית טרי, אחרי 8 שנים של עבודה, הדפסתי את העותקים הראשונים לפני חודש בערך. מכרתי כבר 200 עותקים וכל מי שקורא אוהב את הספר מאוד ומחכה לספר המשך. וכן, הספר באנגלית. זה שבית הספר איפשר לי לעשות את ה2 יחידות תרגום אנגלית אקסטרה האלו נתן לי המון. מיומנויות תרגום הן הכרחיות כשאתה כותב תוכן שלא בשפת האם שלך. אז אפשר להגיד שבזכות זה, היו לי את הכלים לכתוב ספר בשפה השניה שלי.


לדף הבית – HOME

תיכון – מסלולים ומגמות

%d בלוגרים אהבו את זה: